De laptop is beschadigd door een val of door ergens tegenaan te stoten. Er zijn breuken en/of de scharnieren zijn afgebroken. Computerservice Assen kan onderzoeken of herstel mogelijk is en een prijsopgave hiervoor maken.

Defecte harde schijf

De harde schijf is één van de meest belangrijkste en meest kwetsbare onderdelen in uw pc, Mac of laptop. Na  verloop van tijd kan een harde schijf kapot gaan, daarom is het verstandig om deze op tijd te vervangen als er mankementen gaan voorkomen. U kunt altijd uw pc, Mac of laptop ter reparatie langsbrengen bij Computerservice Assen.

Er zijn een aantal signalen waar u uit kunt afleiden dat de harde schijf niet goed meer werkt:

  • Geluiden
  • Vastlopen of foutmeldingen
  • Een crash

Wij lichten deze signalen graag toe.

Harde schijf maakt geluiden

Als een harde schijf geluiden begint te maken, kan het zijn dat de harde schijf niet meer naar behoren werkt. Het getik wordt veroorzaakt door contact met een bewegingsbegrenzer. Deze geluiden zijn voornamelijk geluiden als schuren en tikken.

PC loopt vast of geeft veel foutmeldingen

Als een besturingssysteem veel vastloopt of er verschijnen steeds foutmeldingen ondanks dat het systeem op de laatste updates opereert, duidt dit vaak op een falende harde schijf.

De computer crasht regelmatig

Dit signaal is heel duidelijk. Als een pc crasht is er over het algemeen iets goed mis. Vaak is de harde schijf hiervan de oorzaak. Dit is vaak het geval als één van de andere signalen ook voor zijn gekomen.

Computerservice Assen kan voor u de harde schijf vervangen. Wilt u graag meer opslagcapaciteit? Ook dan kunnen wij de harde schijf vervangen. Neem contact met ons op!

U hebt een vloeistof over het toetsenbord geknoeid, waardoor het niet meer (goed) werkt. Of bepaalde toetsen blijven zomaar hangen of er zijn toetsen zoek of afgebroken. Computerservice Assen kan het toetsenbord voor u reinigen of vervangen.

Raar geluid laptop

Heeft u een laptop die een raar geluid of heel veel geluid maakt? Of mist u het blazende geluid wat u normaal gesproken wel hoort? Wordt de laptop steeds erg warm of zelfs heet? Wacht dan niet te lang en neem dan contact op met de telefonische helpdesk van Computerservice Assen.

Oorzaak raar geluid laptop

Het vervelende geluid wat u hoort is waarschijnlijk de koeler of ventilator die stuk is en dient vervangen te worden. De ventilator is namelijk een zeer belangrijk onderdeel van uw laptop en houdt bijvoorbeeld de processoren op het moederbord koel. Wanneer deze koeler stuk is kan de laptop oververhit raken en zorgen voor een raar geluid. Het is van belang dat u uw laptop zo snel mogelijk laat repareren om verdere schade en onnodige kosten te voorkomen. Denkt u dat de ventilator vervangen moet worden? Geen paniek, wij vervangen de ventilator snel en gemakkelijk.

Regelmatige servicebeurt laptop

Computers kunnen niet goed tegen stof en warmte. Stof zorgt er namelijk voor dat de luchtstroom die nodig is om de computer of laptop te koelen belemmerd wordt. Hierdoor kan de temperatuur hoog oplopen in het apparaat, wat de hardware niet ten goede komt. Behalve dat de stof zorgt voor hoge temperaturen kan het ook zorgen voor kortsluiting. Doordat de behuizing van een laptop krapper is, zijn laptops extra vatbaar voor oververhitting of kortsluiting. Om voor een langere tijd te genieten van uw laptop, is het daarom verstandig om eens per jaar een servicebeurt uit te voeren. Wij maken de laptop dan van binnen schoon zodat deze weer vrij is van stof, dit vergroot de levensduur aanzienlijk.

Computer reparatie en -service Assen

Met Computerservice Assen kunt u gemakkelijk telefonisch contact opnemen voor vrijblijvend advies over computer- of laptopreparatie. Wij doen ons best om u zo goed mogelijk telefonisch te adviseren. Indien het toch nodig is om het probleem zelf te analyseren, maar u kunt niet naar de werkplaats komen, dan kunnen wij bij u thuis of op kantoor komen. Niet alleen voor reparatie of onderhoud, maar ook voor bijvoorbeeld het installeren van werkplekken of netwerken. Computer- en laptopproblemen lossen wij snel en deskundig op, zo weet u zeker dat u niet gelijk weer problemen ondervindt.

De laptop laadt helemaal niet meer op of u krijgt de lader niet eens meer aangesloten op de laptop, omdat er een leeg gat op de plaats van de aansluiting zit. Ook kan het zijn dat de laptop slechts met moeite opgeladen kan worden en dat u moet rommelen aan de adapter om de laptop aan te krijgen. Vaak begint het met speling op het oplaadpunt. Soms hoort u bij het aansluiten het geluid van een kortsluiting. Computerservice Assen kan dit probleem oplossen door de DC Jack te vervangen.